A sikerhez vezető közös munka lépései


ELSŐ KONZULTÁCIÓ

Személyes vagy video-chates megbeszélés a megrendelővel. Cél, hogy minél jobban feltérképezzük a leendő branding feladatot, hogy az ajánlatunkban pontosan meg tudjuk határozni a tervezés szakaszait, az árat és a határidőket (projekt ütemezés). Egy kérdőíven végighaladva célirányos kérdéseket teszünk fel, közösen körvonalazzuk a projektet. Meghatározzuk a tervezési feladat típusát, legyen az burkolattervezés vagy egy eddig még nem látott termék fajta fejlesztése. Ezen a konzultáción rögzül a koncepció és az összes témaindító részlet.

Eredmény: egy tételes árajánlat 3 munkanapon belül

BRIEFING

Benchmark kutatás és a konkurens arculatok feltérképezése, minél jobban elmerülünk a témában, többször is konzultálunk a megrendelővel, hogy pontos brief-el álljunk neki a tervező munkának; amennyiben szükség van piaci felmérésre, részletes piackutatásra azt szakértő partnercég végzi el, ez nem képezi a design feladatkörét. A briefing folyamat eredménye egy minden részletre kiterjedő feladatleírás, amely meghatározza a tervezendő brandet.

Eredmény: Profeszionális Brief

SKICCEK ÉS ÖTLETEK

A logó koncepciók kidolgozása több fontos folyamatból áll: egyéni ötletelés, brainstorming és skiccelés. Ennél a szakasznál összeülnek a tervezők és a feladat fókuszában projekt menedzser. Több körös brainstorming eredményeként létrejönnek az egymástól jól elkülönülő koncepciók. A skicc folyamat nem más, mint amikor egy tapasztalt tervező kézi rajzokon prezentálja a különböző design irányokat, koncepciókat.

Eredmény: Első riport / Koncepció terv

GRAFIKAI TERVEZÉS

Ha a megrendelővel közösen kiválasztottuk az igényeknek legmegfelelőbb grafikai irányt, elkezdjük a koncepciót megtervezni egy vektorgrafikus programban. Általános észrevétel, hogy a grafikai tervezés előtt kiválasztott logó irány több verziót is rejt magában, ezek a verziók kizárólag a finom részletekben különböznek egymástól. A grafikai tervezés alatt különösen fontos a gördülékeny kommunikáció és a gyors reakció idő mindkét fél részéről.

Eredmény: Második riport – A tervezési fázis lezárása

PREZENTÁCIÓ

A prezentáció alkalmával bemutatjuk a kedves megrendelőnek a terveket,és megbeszéljük a további igényeket, hogy azok mentén haladva finomhangoljuk a design-t. Ez több prezentációs alkalomból is állhat.

TOVÁBBI ARCULATI ELEMEK ELKÉSZÍTÉSE

Avégelgesített logónak meghatározzuk a színpalettáját, és választunk arculati betűtípust, majd  elkészítjük a további arculati elemeket (igény szerint ez lehet névjegykártya, levélpapír sablon, termékkatalógus, profilkép stb.).

ARCULATI KÉZIKÖNYV ÁTADÁSA

Az arculati kézikönyv vektoros formában tartalmazza a logót, annak minden lehetséges változatával, a tiltott használati módokat, a színpalettát és arculati betűtípust (online és/vagy offline), a további arculati elemeket. Iránymutatásul szolgál bárkinek, akinek ezután a megtervezett elemekkel dolgoznia kell.

Eredmény: Boldog ügyfél


Ízelítő a munkáink közül